Keresés

Találatok

Brüsszel a háborúra rendezkedett be
#Alapítvány
Ami a bürokraták elmúlt napokban és hetekben mutatott kezdeményezéseit illeti Ukrajna és a világpolitika kapcsán, azt kifejezetten nehéz nem háborúpártiságnak tekinteni.
Miért van szüksége Gyurcsány Ferencnek még mindig a szerencsétlenkedő Karácsony Gergelyre?
#Alapítvány
Az "ember, aki ott sem volt" imázs ellenére a főpolgármester akár egészen súlyos jogkövetkezménnyel is szembesülhet – mondta az Origónak adott interjújában ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász. A Századvég Alapítvány tanácsadója szerint azt általános elvként érdemes kiemelni, hogy a hivatalos személyeknek feljelentési kötelezettsége van, illetve amennyiben bizonyítást nyer, hogy a főpolgármester bármilyen esetleges elkövetői formában érintett lehet a tárgyügyben felmerült bűncselekmények esetleges elkövetésében, annak a közügyekben történő jövőbeni részvételére is következményei lehetnek, nem beszélve az egyéb joghátrányokról. Azt is elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc minden alkalmatlansága ellenére felszínen tartja a mostani főpolgármestert, hogy őt a saját bábjaként – akár politikai marketing szempontok alapján – részben hasznosítani tudja.
A korrupt brüsszeli elit legújabb botrányai
#Alapítvány
A pénzes csoportok érdekei kerülnek előtérbe a kisemberekével szemben, és ezért távolodik a brüsszeli politika az európaiak érdekétől – mondta az Origónak adott interjúban Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány politikai elemzési igazgatója Maria Arena lehetséges korrupciós érintettsége kapcsán. Kiszelly szerint a globalista elit célja, hogy az Európai Uniót egyre inkább az Egyesült Államok gazdasági „hátsó udvarává" tegye, mert így tudnak az amerikaiak a kínaiakkal jobban versenyezni.
Orbán Viktor leckét adott a Nyugatnak
#Alapítvány
Jelenleg Orbán Viktor az egyetlen európai politikus, akinek lehetősége és képessége van arra, hogy reálisan, helyenként kegyetlenül őszintén értékelje az aktuális politikai, gazdasági, mikro- és makroszituációk összefüggéseit a világban, és benne az öreg kontinensen egyaránt – mondta az Origónak adott interjújában ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász. A Századvég Alapítvány tanácsadója szerint egy értelmezési keretet, egyfajta leckét is adott a kormányfő Tusnádfürdőn. Hozzátette azt is, hogy a beszéd fő üzenete az, hogy mi magyarok nem nézhetjük tétlenül, hogy a „hedonista pogányok" romba döntik mindazt, amit több, mint 40 év kommunista elnyomás után nagy nehezen, 2010-ben új lendületet kapva kiharcoltunk magunknak.
Süti beállítások