Keresés

Találatok

Kommentár: MNB lakossági banki betétállomány
#Konjunktúrakutató
Az MNB 2023. június végéről szóló lakossági banki betétállományi adatainak megjelenése után több olyan újságírói és elemzői vélemény jelent meg, mely szerint régen nem látott mértékű banki betétkivonás figyelhető meg a háztartások körében.
Addig zsugorodik Brüsszel stratégiai holdudvara, amíg el nem tűnik
#Alapítvány
Orbán Viktor hiába figyelmeztette az európai elitet a migrációs okok célzott kezelésének fontosságára: Niger összeomlása súlyos kihívást jelenthet Európának.
Ezért tehetné meg Magyarország, hogy kevesebbet fizet az EU-nak
#Alapítvány
Van elvi lehetőség arra, hogy Magyarország mérsékelje befizetéseit – mondta a Magyar Nemzetnek ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.
A magyar gazdasági növekedés üteme a közeljövőben elérheti a historikus trendértéket
#Konjunktúrakutató
Júliusi ülésén a jegybank Monetáris Tanácsa nem változtatott az alapkamaton (13 százalék), azonban folytatta az irányadó kamat csökkentését. A jegybank effektív rátáját – az egynapos betéti eszköz kamatát – a jegybank 100 bázisponttal 15,0 százalékra csökkentette.
„Az 1920-as évek folyamatait látom ismétlődni”
#Alapítvány
A jelenlegi háborús helyzet nyertese, az átlagember pedig a vesztese. Minden évszázadban van egy háború, amely meghatározza a korszakot, most 1920-as évek folyamatai látszódnak ismétlődni. Jelenleg a világ kettéválását láthatjuk, és Európa lehet Amerika hátsó udvara.
Süti beállítások